Само Ангел Джамбазки отиде на среща със синдиката на МВР

От 17-те български евродепутати само Ангел Джамбазки от ББЦ се яви на днешната среща със синдиката на служителите в МВР. Тя бе органинизирана с цел евродепутатите да представят своята визия за сектор „Сигурност“ и политиките, за които ще работят през мандата си в Европейския парламент.

Председателя на синдиката на служителите от МВР Валентин Попов се изказа критично за пренебрежението на евродепутатие към темата. Попов коментира, че не само у нас, но и в целия ЕС се забеляза липсата на ясна обща политика и отношение на институциите към професионалните организации на служителите и самите полицаи.

Убеден съм, че всички граждани на ЕС трябва да получават еквивалентна защита на собственост, здраве и живот и трябва да имат такова отношение към служителите, които предоставят тази сигурност, каза Валентин Попов. Връщайки се към проблемите в България, Попов посочи, че има две групи сериозни проблеми пред полицейските служители – условията на труд и материално-техническата база.

Евродепутатът Ангел Джамбазки подкрепи констатацията, че проблемите на служителите на реда варират от качеството на униформите до стотиците часове допълнителен труд, които често остават неизплатени. Според Джамбазки особено внимание заслужава съществуващото в обществото неуважение към униформата и полицая, което се наблюдава както в действията на уличния хулиган, така и в някои депутати.

  • Ако МВР продължи да се развива по този начин, служителите ще се демотивират, изрази опасенията си Ангел Джамбазки.

Станете почитател на Класа