Парламентът пак не събра кворум, Станишев още е депутат в НС

Парламентът направи днес втори опит да гласува прекратяването на правомощията като народен представител на лидера на БСП Сергей Станишев.

Това обаче за втори пореден ден не се случи, заради липсата на кворум. Причина за това стана отсъствието на депутатите от ГЕРБ, които бяха в Парламента, но не влязоха в залата и тези от "Атака", които също ги нямаше.

При повторната проверка в пленарната зала днес се регистрираха 109 депутати, така заседанието на НС за днес пропадна. Сутринта в 9 ч. народните представители бяха 104.

Председателят на НС Михаил Миков обяви, че следващото заседание ще бъде утре в 9.00 ч.

Гласуването на оставката на Станишев трябваше да се случи още вчера, когато бе планирано като първа точка от дневния ред, но в парламента нямаше кворум. И тогава в залата липсваха депутатите от ГЕРБ и "Атака".

Въпреки че не успяха да прекратят депутатските правомощия на Станишев, се оказва, че това няма да попречи на лидера на БСП да стане евродепутат, отбелязва Нова ТВ.

На негово място в парламента трябва да влезе Емил Георгиев.

Станишев съобщи решението си да замине депутат в Европейския парламент преди два дни. Като причина той изтъкна, че има твърде много ангажименти като лидер на ПЕС.

Сергей Станишев обаче няма намерение да подава оставка като лидер на българските социалисти.

Станете почитател на Класа