Борисов с искане за избори през септември

Има промяна в плана ми за дата на изборите и ще отида на консултациите, защото считам, че в средата на септември могат да се направят избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов обяви, че ще отиде на предложените за петък консултации, тъй като "държавата катастрофира и ми се изправя косата за всяка седмица какво още могат да направят". Този един месец агония може да се спести на държавата, иначе могат да съборят още някоя банка и да стане непоправима катастрофа, макар че тя и сега е непоправима, добави Борисов.

Малко по-късно в своето изказване обаче, Борисов заяви друго: "Без да признаят банкрута и катастрофата и БСП, и ДПС, няма как да говорим с тях". Средата на септември е възможна датата, хората вече ще са се прибрали от почивка, за да подготвят децата си за първия учебен ден, обясни лидерът на ГЕРБ и си пожела на следващите избори да има висока избирателна активност, за да може победителите да имат право да направят нужните реформи.

Без Международния валутен фонд не считам, че вече може да се оправи, подчерта Бойко Борисов, тъй като "катастрофата е тотална навсякъде". Той призна управляващите да излязат, да обявят банкрута на държавата и да докарат МВФ. "Нещо, от което съм се пазил като от дявол, защото дойде ли фондът, това означава - държавата не е държава. Тези хора го причиниха", анализира посвоему финансовата ситуация на страната Борисов.

Запитан какво мисли за оставката като депутат на Сергей Станишев, Борисов отвърна, че управляващите дори не могат да съберат кворум, за да го освободят да отиде да си върши работата в Брюксел. Имам си достатъчно проблеми в моята партия, за да се занимавам с другите партии, посочи Борисов като все пак подчерта, че при гласуването ще подкрепи оставката на Станишев.

"Как може да източиш заради една сестра, за да сложиш сестрата на една депутатка, от здравната каса половин милиард лева по средата на годината. Кой ще носи наказателна отговорност за това", попита Борисов и припомни, че управляващите са се занимавали една година защо е проверявал магистралите и мостовете с вертолет, което е струвало няколкостотин хиляди лева. Другите европейски лидери ходят до Бразилия да гледат мачове - само едно пътуване е колкото за целия ми период летене, някъде да имаше такива питания по Европа, защити полетите си с Авиоотряд 28 бившият премиер.

В изказването си Борисов не пропусна да коментира и ситуацията около КТБ и БНБ, като според анализа му с "това, което направиха, вече лишиха България от всички резерви, защото като е в Българската банка за развитие гаранционният фонд, какво ще гарантира другите банки".

"Премиерът не може да чите. Не "чите". Той не може да "чите", а си позволяваха на мен - докторът на науките, да ме обиждат. Не е чел пълномощното, с което е отказал суверенитет за Брюксел. На КСНС каза - не съм го чел. Не бил чел договора за "Южен поток". Не знае има ли санкции. Нещастници такива", в типичен стил разказваше Борисов.

Станете почитател на Класа