Бареков: Корпоративните чудовища са дело на много хора и партии

Ако взема достатъчно проценти на изборите, започвам Операция „Държава“.  Около 25 хиляди човека ще бъдат проверени, включително Цветан Василев, Иво Прокопиев, Делян Пеевски, Бойко Борисов и тогава много хора ще се седнат на подсъдимата скамейка.

Това каза в предаването „Пуснете водата“ на ТВ7 лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков, който е и евродепутат и член на Изпълнителното бюро на Европейската консервативна партия.

Той уточни, че прокурори ще влязат във всяка една банка, за да прегледат трезорите ѝ,

ще бъдат проверени и приватизационните сделки, за да се види какво се е приватизирало през годините, за какви пари и какъв е бил следприватизационният контрол. Където се докаже, че е имало нарушение, всичко ще бъде върнато обратно на държавата и на народа, подчерта лидерът на ББЦ.

„Много вероятно е истината да се окаже чудовищна. Трябва да се реже из корен, да се види издъно какво се случва, защото тези големи корпоративни чудовища, като това, което рухва пред очите ни (КТБ), не е създадено от само себе си, благодарение на личните качества на един човек. То се е създало, защото много хора и партии са работили в тази посока“, заяви евродепутатът и член на ЕКП.

Бареков изложи две хипотези за състоянието на Корпоративна търговска банка.

„Едната е, че банката е срината от един вестник, а всъщност е в отлично финансово здраве. Ако е така, тогава да се махат Искров и прокурорите и бих посъветвал Василев да си намери по-добри мениджъри“, посочи лидерът на ББЦ.

Ако обаче прокуратурата установи, че в банката няма пари, тогава държавата да влезе там и КТБ да стане държавна банка, предлага лидерът на ББЦ. Той отново заяви, че дава 5 дена на БНБ да извърши проверката в КТБ и настоя бързо да се излезе с решение, защото около 50 хиляди българи си взимат заплатите през КТБ. „Това трябва бързо да се случи, защото между 28-ми и 30-ти започват изплащане на заплатите. Как ще си вземат хората парите. Народът е притеснен“, изтъкна Бареков.

ДПС и ГЕРБ като най-порочните и мръсни партии в България, заради техните лидери и ръководства,

които са олигарси, са най-заинтересовани аз да не взема властта и да не проведа тази реформа, смята Бареков. „В момента, в който извадя ДПС и ГЕРБ от властта и започнат проверките, те ще се разпаднат. Те са една групичка мафиоти, събрани само да крадат. Това е целта, която съм си поставил в личен план - искам най-накрая някой да помисли за този народ“, подчерта лидерът на ББЦ.

С днешна дата, без „България без цензура" няма как да има правителство. ББЦ е най-голямата извънпарламентарна партия, най-вероятно ще спечелим изборите, смята Бареков. Той подчерта, че очаква на предсрочните избори големият обединен дясно-центристки блок, който ще се създаде около партията му, да спечели около 25-30% от гласовете на избирателите.

Бареков коментира и посещението си в петък в наводнения квартал на Варна.

„Аз отидох да видя лично щетите, за да мога в понеделник да знам какво да говоря пред Барозо и моите колеги в Брюксел какво да говоря, какво писмо да напиша“, обясни евродепутатът.

„Бях във Варна като европейски депутат, обиколих всички бутнати къщи, видях се с децата. На прима виста направих изчисление, че щетите са за над 250 млн. евро. В този квартал няма воден цикъл, който струва 100 млн. лв., няма диги, сметище, което са нови 100 млн. лв.“, обясни Бареков. Той съобщи, че още в понеделник ще напише писмо до Кристалина Георгиева и Барозо с искане да се отпуснат 20 млн. евро помощ за Варна.

Станете почитател на Класа