ГЕРБ няма да участва в консултациите между политическите сили

ГЕРБ няма да участва в консултациите между политическите сили следващата седмица. Това съобщи лидерът на опозицията Бойко Борисов и обясни, че причината е решението на управляващите все пак да разгледат в пленарната зала ветото върху закона за МВР.

По думите му е имало решение на КСНС важни закони да се гледат след консултациите.

"Аз можех, проявявайки лицемерието на Лютви Местан, вчера да изляза и да кажа така: „Ние от днес нататък ще бъдем най-толерантни, екзистентни, когато обезглавяваме цели министерства и ги подменяме с наши кадри. Ние ще го правим с толерантност, постепенно, в унисон с всички демократични световни тенденции, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че няма да участват в консултации, защото тези хора не си държат на думата: „Само преди два дни се разбрахме по всички теми. Днес ДПС стигна дотам, че не искат да се гледа точката, в която възродителният процес и жертвите му да имат възмездие. Какво да си консултираме, като отидем. Те вече всичко си направиха - Сметна палата, НСИ, Закон за МВР, за да си бетонират главния секретар за безобразията, които свърши и всичко останало. Какво да се договаряме?! Реваншизмът го направиха те. Вие се хващате за моите думи, които са след изключително толерантното ми поведение в зала. Те се подиграват".

 

Станете почитател на Класа