"Позитано" скочи срещу подпалването на знамето на БСП

БСП остро възразява срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството. Това се казва в декларация на БСП, изпратена до медиите.

Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм. БСП винаги е търсила диалог и е зачитала мнението на другите. Винаги е отстоявала и защитавала демократичните ценности и толерантността.

Категорично се противопоставяме на всеки опит за насаждане на омраза и агресия в обществото ни, както и за налагане на изкуствено разделяне на нацията. Разрушението никога не може да бъде алтернатива, то не води към напредък и прогрес, а ни връща в мрачни времена. Търсенето на символика с изгарянето на знамето на БСП насажда омраза, ненавист и е груб опит да възвеличаваш себе си, чрез унищожението на другия. Настояваме политическите партии, за които демокрацията е не само дума, да се разграничат от този позорен акт. Нека се противопоставим на подобни грозни действия, които са не просто израз на омраза или незнание, но и на духовното падение на нацията. Нека никога не забравяме, че след огъня на омразата остава само пепел, се казва още в декларацията на БСП.

Докато се провеждаше КСНС при президента, пред сградата на президентството излязоха протестиращи от Гражданско движение "ДНЕС" с лозунги: "България е единна за всички", "България е за всички", "Да не се делим". Протестиращите се обявиха за национално единство и съгласие на политическите партии около няколко теми. Те обявиха, че не желаят България повече да е най-бедната страна в ЕС и хората да живеят в мизерия. Протестиращите от "ДНЕС" представиха декларация, в която настояват политическите партии, които не следват приоритетите за извеждане на страната от кризата, незабавно да напуснат управлението. Протестът пред президентството с искане на оставка и национален референдум за изборна реформа запали знаме на БСП.

Станете почитател на Класа