Първанов: Бързи избори, но не и прибързани

"Моята теза е, че трябва да има бързи, но не и прибързани избори", коментира в сутрешния блок на Нова ТВ президентът в периода 2002-2012 г. Георги Първанов.

"Избори на 25-и юли означава, че за тях ще са подготвени само технолозите Цветанов и Пеевски, а всички други ще трябва да наваксват. Имам предвид, че те са тези, които могат да печелят избори, без да правят кампании", заяви Първанов.

Според него обаче на днешния Консултативен съвет при президента няма да има решение за датата на предсрочните избори.

Що се отнася до скандалите, които тресат държавата, Първанов коментира, че АБВ е една от формациите, които стоят най-далеч от "този епицентър на земетресенията в държавата".

"Аз съм от онези политици, които изядоха най-много бой от медийната империя на Пеевски", заяви Първанов. "Със сигурност и държавата е пострадала от тези битки".

Запитан кой е допуснал това, Първанов коментира, че се надява компетентните органи да стигнат до истината.

Първанов коментира и "Южен поток" и се учудва защо толкова му скача цената.

"Като видим кои са изпълнителите по медиите – кръгът отново се върти около Делян Пеевски", заяви Георги Първанов.

Проектът според него обаче не е определящ за конфликта между БСП и ДПС.

"Ясно е, че след Евроизборите мнозина разбраха, в това число и ДПС, че на "Позитано" нямат перспективен партньор. Затова решиха да пренареждат нещата, търсейки нови партньори", заяви Първанов.

Според него има нови тенденции в българската политика, а първият знак е бил прословутото кърджалийско кафе на Борисов и Местан.

"За мен по-вероятно е ДПС да не участва пряко в управлението. Но да бъде съпричастно", заяви Първанов.

"Аз съжалявам за Орешарски. Гледайки пленума на БСП, той ми приличаше на Тодор Живков на 10 ноември. Но вината си е в него. За тази една година той не намери нито един повод да удари по масата и да наложи своята воля. Той си отива по най-неприятния начин", допълни още Първанов.

 

Станете почитател на Класа