Караянчева: Държавата е в институционална криза

Държавата е в институционална криза. Това заяви Цвета Караянчева.

България е на прага на финансова криза, обясни тя. Депутатката изтъкна загубата на европейски средства при управлението, което за ГЕРБ не е изненада. Архитектите на предишната тройна коалиция имали опит в губенето на фондове на ЕС, по думите на Караянчева. Корупцията избуявала при сегашното управление.

Прокламираната борба с битова и организирана престъпност била само ПиАр ходове. МВР бе впрегнато да пази властта от общественото недоволство, заяви Цвета Караянчева.

Бездействието на МВР и ДАНС станало особено видимо в предизборната кампания, когато медиите хващали търговците на гласове. Не бе пропуснат и провала на кабинета в сектор „енергетика".

ЕК ни предупредила, че няма да допусне Южен поток в противоречие на правилата на ЕС, но както каза Цвета Караянчева премиерът и пощальонът (бел. ред. визира министър Драгомир Стойнев) лъжели Брюксел, че проектът ще се изгради при спазване на правилата. Шамарът, който кабинетът получил от ЕС, по думите на Караянчева, ще се плаща от българските граждани.

Кабинетът не направил нищо, за да спре финансовите санкции от Брюксел по европейските програми. ЕК спря плащанията, недоволна е тя. От ГЕРБ изтъкнаха, че се наказвали кметове от ГЕРБ като се спирали парите по техни проекти. Оставанете на власт на Пламен Орешарски удължавало агонията в държавата, според опозицията.

Герберите се оплакаха и от ударните назначения в края на управлението. Не губете повече времето на българските граждани и го освободете от вредното си присъствие във властта, настоя Цвета Караянчева. България няма време за губене, подчерта тя.

 

Станете почитател на Класа