Николай Цонев дава Роман Василев на прокурор

Движението за справедливост дава бившият вече прокурор Роман Василев на прокурор. Това съобщи пред komentator.bg Николай Цонев. Цонев лично пострада от „професонализма“ на Василев, който участва в показен арест на бившия министър на отбраната като го нарече „абсолютен престъпник“. Впоследствие Цонев бе оправдан на всички инстанции.
Василев е даден на прокурор и заради нарушения на Закона за СРС, които бяха публикувани в mediapool.bg. Цацаров призна, че Роман Василев го е подвел с исканията за СРС, а след това Василев подаде оставка, но тя не бе приета от главния прокурор.
Днес ВСС гласува освобождаването на Василев от прокуратурата, което той самият поиска. 15 от членовете на ВСС гласуваха „за“, а само един се въздържа и така от 5 август Роман Василев няма да е служител в държавното обвинение.

От 2003 г. Роман Василев бе заместник-градски прокурор на София, като ръководеше и специалния отдел на СГП за борба с организираната престъпност, корупцията, прането на пари и злоупотребите с еврофондове.

Станете почитател на Класа