Цветан Цветанов във Варна: В опозиция се чистим от метастази

Отцепниците от ГЕРБ, които станаха членове на партията на Николай Бареков, могат да играят положителна роля за предизборната кампания, каза председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов на пресконференция във Варна. Той припомни частичните кметски избори миналата година, по време на кампанията за които „Павел Димитров беше дежурен кореспондент на една телевизия и при всеки случай плюеше по нашия кандидат". Според Цветанов тези действия на бившия областен лидер на ГЕРБ са имали обратен ефект и са допринесли за избирането на Иван Портних.

„Партията, когато е в опозиция, има възможност да се очисти от вредните метастази", каза по адрес на бившите си съратници Цветанов и добави, че „мирисът на пари явно там е много по-голям".

Листата на ГЕРБ за евроизборите е готова на 99%, съобщи Цветанов. Той заяви още, че Варна заслужава да има представител в евролистата до десетото място в нея.

От ГЕРБ разчитат на минимум 5 евродепутати от общо 17 за България, като очакват по-добър резултат от предишните евроизбори, когато за партията на Бойко Борисов гласуваха около 670 000 души.

Цветан Цветанов изрази безпокойство от случващото се в малките населени места и районите с бедно и етническо население. По думите му, там вече текат процеси за купуване на гласове.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ каза още, че 2014 г. ще бъде нулева за България по отношение на еврофондовете, тъй като „правителството не може да се справи с новия програмен период". Кабинетът се е провалил в сектор "Сигурност", смята още Цветанов.

Станете почитател на Класа