Борисов скастри Златанова във Фейсбук

Правителството не успява да се справи със заложените по-рано тази година приоритети, написа Бойко Борисов във „Фейсбук" рано тази сутрин.

„Прочетох данните, според които плащанията по оперативните програми са достигнали 63,9%. Целта, която беше поставена в началото на годината от Томислав Дончев, беше 65% плащания, а аз поисках 70% и още съм убеден, че той можеше да бъде постигнат", заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ поздрави екипа си и изтъкна, че именно той е оставил на следващите правителства работеща система.

„Искам да поздравя и експертите в управляващите органи и контролната система, българските общини, администрации, фирми и НПО, които продължиха да изпълняват проектите си, въпреки сложната ситуация в страната, въпреки управленския хаос", продължи той.

Борисов обяви, че Зинаида Златанова, която се е похвалила с плащанията, няма повод за това, тъй като по думите му тя „няма нищо общо с този резултат".

„Повече от половин година след встъпването в длъжност, Златанова продължава не да управлява, а да изучава системата на управление на европейските пари, понякога и със зловредни експерименти", заключи бившият премиер.

Станете почитател на Класа