СГС върнал делото за костинбродските бюлетини заради процесуални нарушения

Още миналия четвъртък Софийският градски съд върнал на прокуратурата делото за бюлетините в Костинброд, става ясно от съобщение на съда.

Съдията-докладчик е счел, че в обвинителния акт са допуснати процесуални нарушения и той не отговаря като съдържание на изискванията на закона.

В обстоятелствената част на обвинителния акт не е описана целта, с която Росен Желязков е действал и каква е неговата облага. От друга страна, има несъответствия относно това в какво се изразява неизпълнението на служебните задължения на обвиняемия, посредством което прокуратурата твърди, че той е осъществил престъплението.

Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд.

Classa.bg припомня, че на 16 декември 2013 г. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков по повод скандала с печатницата в Костинброд ден преди парламентарните избори през май.

Желязков бе обвинен за това, че в периода 27 април 2013 г. - 12 май 2013 год. в София, като главен секретар на МС, не е изпълнил служебните си задължения и не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по отношение на изпълнението на задълженията на "Мултипринт" ООД по договор за изработка и доставка на 8 343 000 броя бюлетини за гласуване.

350 000 незаконни бюлетини бяха намерени в печатницата, ден преди изборите на 13 май 2013 г.

 

Станете почитател на Класа