Направиха курбан на Доган в Дръндар

Майката на почетния председател на ДПС Ахмед Доган направила днес курбан в родното му село Дръндар, съобщи БНР.
Той е за здраве, година след като срещу Доган беше извършен опит за покушение на конференцията на партията в София. От името на ДПС на курбана е присъствал председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев.

Гостите са били почерпени с баници и сладки, а месото на две телета е било раздадено на бедните жители на Дръндар, показа репортаж Нова телевизия. "Правя го за здравето на сина ми. Толкова мога да ви кажа, друго не", коментира майката на Доган.

Припомняме, че на 19 януари по време на националната конференция на ДПС Октай Енимехмедов насочи газов пистолет към главата на Доган, докато той четеше доклад от трибуната. Мъжът се опита да стреля, но пистолетът му засече. Енимехмедов беше повален и бит от делегати на ДПС. Разследването за това все още се води срещу неизвестен извършител. Енимехмедов е в ареста вече цяла година. Днес Бареков призова младият мъж да бъде освободен, защото има едно обвинение, а Цветанов -три и се разхожда на свобода. Енимехмедов е обвинен в опит за убийство, като по делото вече се проведоха няколко заседания на Софийския градски съд. 

Станете почитател на Класа