Томислав Дончев: Взаимодействие с Реформаторския блок е възможно

Взаимодействие с Реформаторския блок в името на по-общата и по-голямата цел е възможно. Целта не е сваляне на правителството, това е само стъпка. Това каза депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев пред Нова телевизия в неделя.
Първата и най-важна цел според него е преосноваване на отношенията между граждани и политици. Ако няма връзка, базирана на доверие, това ще обрече държавата ни за в бъдеще, допълни той.
Според Дончев има два възможни сценария на развитие на процесите в лявото пространство. Добрата новина, ако има такава, е, че те са признак за завишената сензитивност по отношение на обществените процеси от страна на левицата.
„Не бих приемал АБВ като някакъв дворцов преврат или интрига. Това е реално и адекватно отражение на напреженията в обществото. Ако тук имаме една добра новина, това означава, че левицата не е съвсем имунизирана и капсулирана по отношение на вълненията и емоциите в обществото”, заяви Дончев.

Единственият възможен коалиционен партньор на ГЕРБ е Реформаторският блок, заяви ден по-рано по време на младежка среща в Силистра Бойко Борисов.

Той подчерта, че партията му няма никакви допирни точки със сегашните управляващи. "Не с всичко там сме съгласни, но с тях може да се разговаря, те са ни най-естествен партньор", каза Борисов и уточни, че само с Реформаторския блок ГЕРБ има допирни точки.

Станете почитател на Класа