В сигнал до МВР: "България без цензура" получила заплаха за бомбен атентат

„На 19 януари, неделя, Гражданско сдружение "България без цензура" организира среща в София, на която ще присъстват симпатизанти на организацията. Предварително обявихме, че тази среща ще е отворена със свободен достъп за всеки, който би искал да изрази подкрепата си за сдружението ни в навечерието на учредяването на политическа партия "България без цензура". С обявяването на поканата в различни фейсбук групи и форуми в интернет се появиха явни, директни заплахи за живота и сигурността на хората, които ще присъстват на срещата, включително и срещу мен лично. Впоследствие заканите бяха цитирани и от някои новинарски агенции. Заплахите включват бомбен атентат и провокации от външни лица”.

Това пише лидерът в блога си лидерът на „България без цензура” Николай Бареков във връзка с отправената по-рано днес към него и формацията бомбена заплаха. Бареков припомня, че на срещата се очаква да присъстват около 1000 души.

"Гласят го яко май а, щяло да има някакво събиране в неделя, щели да го бомбат яко... май е гладен", написа тази сутрин потребител на социалната мрежа „Фейсбук”.

Бареков коментира новината за заплахата във Фейсбус от Варна. Той предположи, че с разкритията си за срещата на Борисов с Първанов и Петков е притеснил председателя на ГЕРБ и Борисов е изгубил контрол върху себе си.  Лидерът на „България без цензура” вече е сигнализирал главния секретар на МВР за заплахата във Фейсбук. Бареков уверява, че той и неговите колеги, и симпатизантите на "България без цензура" ще бъдат в Зала 6 на НДК на 19 януари в 12.00 часа и ще дадат думата на всеки гражданин, който милее за родината си


Станете почитател на Класа