Осъдиха кмета на Пловдив да даде копие от проектите на общината на областната управа

Административен съд - Пловдив е осъдил кмета Иван Тотев  в 14-дневен срок да предостави на областния управител копие от проектите на общината за ремонт на улици, които ще бъдат финансирани с 30-милионния заем.  Магистратите задължават Тотев  да даде информация и за проектната готовност и етапа, на който се намират отчуждителните производства.

Община Пловдив е осъдена да заплати на Областна администрация разноски в размер на 150 лева, съобщиха от съда.

В продължение на 2 месеца кметът отказваше да предостави копия от проектите на областния управител.

Припомняме, в началото на месец ноември миналата година Иван Тотев дори бе категоричен, че няма никакво намерение да предоставя на областния управител Венцислав Каймаканов проектите за 30-милионния заем.

Тези проекти са интелектуална собственост на община Пловдив и областният няма никакво право да ги иска, категоричен бе тогава кметът.

Той дори обясни, че ако на Каймаканов не е наясно какви са му правомощията, в областна управа работят над 50 човека, които могат да му помогнат.

Още през 2009 година сегашния кмет и тогавашен областен управител Иван Тотев се обяви против тегленето на заема от 30 млн. лв., тъй като това щяло да доведе до увеличаване на данъците.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в срок от две седмици.

Тотев влезе и в друг скандал със записи, изтекли в медиите. В тях градоначалникът разясняваше, че в страната е в ход сценарий за дестабилизация и сваляне на кабинета от власт. Освен това Тотев признаваше и за скандално кадруване в общината – че наема всеки „артисал” от ГЕРБ на работа. Той разказваше и как умишлено предлага на общинските съветници незаконосъобразни решения, за да създава напрежение.

Станете почитател на Класа