Сидеров нарече журналистите хиени и лешояди

"Хиени, продажници, лешояди, измекяри. Проклети да сте." Това бяха думите, отправени от лидера на "Атака" Волен Сидеров към варненските журналисти, дошли да отразяват митинга на "Атака" пред Областната управа във Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС. Според Сидеров,  инцидентът на летище "Варна" бил инсцениран, за да бъде провален протестът на партията му.  Лидерът на "Атака" поведе протестно шествие из Варна, предаде агенция "Фокус". Засега то няма точен маршрут. Сидеров обаче призова полицията да не се меси в шествието, като за пореден път изрази съмнение в ефективността на прокуратурата и полицията. Походът протича при засилено полицейско присъствие и медиен интерес. 

По-рано около 200 души от Варна и Бургас се бяха събрали пред Областната управа във Варна протест с искане за оставката на областния управител Иван Великов, който отмени всички решения, взети на последната сесия на Общинския съвет и блокира преименуването на 215 местности в региона с турски имена. 

Относно скандала на летище "Варна", в който Сидеров бе главно действащо лице, прокуратурата вече образува досъдебно производство за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице.

На този етап обаче образуваното производство е срещу неизвестен извършител.

Първоначално възникнал скандал между Сидеров и жена, която пътувала в самолет, който използвали и депутати на "Атака". Оказа се, че тя е дипломат от френското посолство. След като самолетът кацнал, младеж нарекъл лидера на "Атака" простак, на което Сидеров отговорил с физическо нападение.  Младият мъж е пострадал, както и полицай, който се е опитал да прекрати спречкването на летището. 

Депутатите, които пътували със Сидеров, пък карали събралите се граждани да трият записите на случващото се от своите телефони. Предполага се, че в сряда ще стане ясно дали прокуратурата ще поиска имунитета на някой от тях. 

Към момента по разследването работят трима наблюдаващи прокурор и седем следователи. Разпитани са 22-ма свидетели, освидетелствани са двама пострадали, назначени са експертизи, но пък никой от участващите депутати не е разпитан.

 

Станете почитател на Класа