Дончева си прави партия "Движение" 21

"Движение 21" ще се казва партията, зад която застава бившият член на БСП Татяна Дончева, съобщи самата тя в интервю за БНР. В предаването "Преди всички" основателката на движението каза, че предстои регистрацията му като партия в съда. През следващите месеци дейността на формацията ще е насочена към създаване на структури и популяризиране на идеи.

„Срещу себе си имаме сериозен противник, който се е окопал, който си е намерил достатъчно политически сили в статуквото, който разполага с цялото медийно пространство. Това е съпоставимо с последните години на социалистическата епоха”, коментира Татяна Дончева. По думите й, сега те с този медиен ресурс, включително камара сайтове в интернет, ще се опитват да манипулират по всякакъв начин. След което Дончева препоръча на обществото да има онази чувствителност, която му е необходима, за да може да отличи фарисеите от Христовите ученици.

Дончева смята, че статуквото може да бъде преборено, като се създаде организация, мрежа между различни съсловия, реформаторски фронт. Като първа задача на този реформаторски фронт Татяна Дончева определи участието на евроизборите

„Да се подготви за тях и се представи по начин, който ще бъде много неудобен за Станишев. Ако бъде тласнат процесът за това да бъдат слети национални с евроизбори, добре. Ако на този етап това изглежда трудно, защото статуквото няма да го позволи или Станишев няма да позволи това да се случи заради собствени планове, трябва да се стъпи на евроизборите. Трябва да се преодолее медийната стена, която ще се стовари върху този реформаторски фронт”, изтъкна Дончева по БНР.

Станете почитател на Класа