Депутат от БСП обвини Станишев в задкулисни договорки с ДПС

„Липса на коалиционно споразумение води до диспропорции във властта – държавата е докарана до състояние решенията да не се вземат в кулоарите на формалната власт”, констатира депутатът от левицата Страхил Ангелов в предаването „Тази сутрин” по bTV. Той не пожела да посочи къде всъщност се вземат решенията с аргумента, че би било клюка и „не му отива”. Според Ангелов БСП е отстъпила непропорционално много власт на партньора си в управлението ДПС и на практика властта на ДПС е много по-голяма, отколкото съответната електорална подкрепа за партията. Ангелов подчерта, че това е решение на ръководството на БСП. „Нямам усещане това да е решение на партията”, коментира народният представител.

Страхил Ангелов изрази съжаление, че всички партии, които ще участват в изборите за Европейски парламент, не се различават по нищо – всички защитавали европейски ценности и капитализъм.

„БСП загуби идентичност и идейни ориентири. Това се случи заради желанието да се харесаме на някой – може би наши чуждестранни партньори”, коментира депутатът.

Той призна, че има усещането, че БСП се превръща в лидерска партия. „БСП има традиции и мащабна членска маса – би могла да излезе от това състояние. Не бива да позволяваме да се превърне в лидерска партия и да обслужва едни или други интереси”, посочи Страхил Ангелов и допълни, че ново ръководство би се справило по-добре.

Според него БСП не е изпълнила най-сериозното си предизборно обещание - за рестарт на проекта АЕЦ „Белене”.



Станете почитател на Класа