Янаки би Волен по пътешествия в странство

Изненадващо, Янаки Стоилов, а не Волен Сидеров, се оказа пътешественик номер 1 в парламента. Покрай воаяжите на лидера на "Атака" през миналата година се вдигна най-много шум. Но справка за периода 21 май-30 ноември 2013 г. показа, че Сидеров е пътувал служебно само до Китай  като цитира данни от администрацията на Народното събрание. От всичките 240 депутати в командировки в чужбина парламентът е изпратил едва 39. Международните им контакти са стрували на бюджета 90 223,29 лева, става ясно от справката. В сумата влизат и самолетните билети, които са по-голямото перо при всяко излизане зад граница. Най-често в чужбина е ходил зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов. Командировките му са на стойност 9957,58 лева. Той е пътувал до Страсбург, Будапеща, Париж, Баку, Виена и Брюксел.

Следваща в класацията е соцдепутатката Татяна Буруджиева, която е пътувала за 9888,74 лева до Истанбул, Вилнюс, Будва и Тбилиси
Трети е Четин Казак от ДПС, който оглави правната комисия след оттеглянето на Христо Бисеров. Неговите пътувания струват 6898,30 лева. Казак е ходил два пъти до Истанбул, веднъж до Анкара, два пъти до Брюксел, във Вилнюс и в Дубровник.

Четвърти е Пламен Манушев от ГЕРБ. Той е ходил до Хърватия и Грузия срещу 6399,93 лева.

Пети е депутатът от левицата Спас Панчев, който е бил командирован за общо 4935,89 лева. Земеделецът е ходил в Тайланд, Литва, Португалия и Хърватия.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, чиито воаяжи са актуална тема от декември, служебно е пътувал само до Китай. Той беше в делегацията, водена от парламентарния шеф Михаил Миков. Депутатите бяха в Чунцин и Пекин от 12 до 17 декември.

Дружбата с Китай сплотяваха още Александър Паунов от БСП, Камен Костадинов и Мустафа Карадайъ от ДПС.
Соцлидерът Сергей Станишев е ходил 4 пъти до Брюксел, веднъж до Израел и веднъж до Палестина, но пътуванията му не са стрували нищо на парламента. Вероятно са били по партийна линия. Но при служебни пътувания не му се пишат неизвинени отсъствия от парламента.

Станете почитател на Класа