Гласът на Бареков в парламента: Целим се в евроизборите

С господин Бареков ни събра идеята, че не трябва да се повтори управлението на ГЕРБ. Очакваме той да сформира своята партия в близките седмици. На този етап ни обединяват общите идеи и ценности. Това сподели в „Тази неделя“ по bTV Румен Йончев, председател на Земеделски народен съюз, депутат от Коалиция за България. През последните седмици той стана известен като „Гласа на Бареков в парламента“.„Аз слушам внимателно какво казва господин Бареков и ми харесва онова, което той казва за българските региони. Основен проблем, зад който застава и ЗНС е обезлюдяването на много райони, проблемите на земеделските стопани“, допълни Йончев.

„В парламента съм чрез ЗНС и във формата на Коалиция за България. Аз няма да подведа избирателите си от Монтана, които са и избиратели на БСП. ЗНС не може да подменя собствения си вот, той продължава своето политическо развитие“, поясни Йончев.

Той подчерта, че една от целите, върху които се е фокусирала партията му, са евроизборите през май тази година. Запитан дали го изкушава мисълта да се кандидатира за евродепутат, Йончев отговори, че не е мислил на този етап върху това. „Но всичко е възможно“, допълни той.

Станете почитател на Класа