Съдебната система козирува на политическите партии, убеден е Яне Янев

Цената на един депутат е между 200 000 и 500 000 лева. Има депутати във всички групи, за които е платено, за да бъдат на съответно място в листатата. На двамата, които напуснаха ГЕРБ, са им платили. Те не са личности и политици, те са стока. Хората, напуснали РЗС, също са стока. Те не се продадоха, те ги купиха. Скоро оприличих нашата политика като Стоковата борса за едър рогат добитък в Чикаго. Тази уродлива Конституция позволява в парламента да влизат хора без критерии. Всеки може да стане депутат – независимо дали е луд, изнасилвач, наркопласьор. Това заяви в „Тази неделя“ по bTV лидерът на РЗС Яне Янев. „Лидерът на партията не може да провери всичките си кандидат-депутати. Защото той не е министър на вътрешните работи. Няма чип, няма устройство за декодиране на елементи на лоялност“, допълни Янев.

Според него българската „съдебната система козирува на политическите партии“. „И ако започна да говоря на тази тема, ще стане много страшно за държавата“, каза Янев.

Той коментира и сегашната работа на антикорупционната комисия в парламента. „Волен Сидеров превърна антикорупционната комисия във фарс. А работата на тази комисия е много тежка, защото България продължава да бъде в челните позиции на най-корумпираните държави в света. Господин Сидеров трябва да има добри консултанти, добри експерти, за да го съветват да не говори глупости. Той не може да напише в доклад „богати приятели“. Тези хора имат имена, ЕГН-та. Той не може да говори с този махленски език, щом е избран да представлява институцията, наречена антикорупционна комисия“, заяви Янев.

Той допълни, че сега, когато наблюдава отстрани процесите в обществено-политическия живот, вижда, че държавата се е сляла още по-силно с олигархичната власт. Лидерът на РЗС сподели, че срещу него били заведени 5 дела, след като той разкрил далавери на енергийната мафия.

„Аз мога да кажа много неща. Например – на кого е държавата, кой дърпа конците в тази държава. Но народът пожела да не съм в парламента, да не го представям, затова предпочитам да мълча“, заяви Янев.

Той нарече рапъра Мишо Шамара, който е отявлен противник на експремиера Бойко Борисов „куче с намордник, насъскано срещу определени хора“. „Бих посъветвал Бойко Борисов да заведе дела за клевета срещу Мишо Шамара. И дори ще му кажа по кои точки да го съди. Не може така да си развява коня“, заяви Яне Янев.

Станете почитател на Класа