Бареков не може да определи коя е най-голямата политическа лъжа

„Толкова политически лъжи се изговориха през изминалата година, че е много трудно да определя най-голямата. Всяка от трите големи партии – БСП, ДПС и ГЕРБ лъже по своему”. Това коментира лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в интервю за агенция „Фокус”. Според него Борисов е излъгал, че властта не му трябва и е готов да се откаже от нея, но всъщност се е отказал временно от властта и е опитал чрез купени избори да се върне отново на власт.

По думите на Бареков, втората лъжа е на БСП и ДПС, които обещаваха на избирателите си да правят социално правителство, социална политика и експертно правителство, а реализираха едно антисоциално правителство, което не изпълни обещанията от предизборната платформа на БСП.

Като най-значим политически успех през 2013 година Бареков посочва свалянето на правителството на ГЕРБ и разобличаването на фалшивите бюлетини от Костинброд.

Лидерът на „България без цензура” изброи и три големи политически грешки.

"През годината имаше три правителства и мога да кажа, че и трите правителства допуснаха сериозни грешки. Първо да започнем с грешката на Бойко Борисов. Той подцени социалния проблем и подцени доходите на хората, които бяха ниски. Плати си, като падна от власт. Втората грешка беше на Росен Плевнелиев, който участваше във фалшификацията на вота чрез своето марионетно служебно правителство, марионетно към ГЕРБ. И третата голяма политическа грешка допуснаха днешните управляващи – БСП и ДПС, които се самозабравиха и решиха, че хората са ги избрали, за да управляват в коалиция”, обобщава Николай Бареков пред „Фокус”.

 

Станете почитател на Класа