Опитаха се да подпалят дома на врачански журналист

Неизвестен мъж се е опитал да подпали къщата на врачанския журналист и собственик на сайта tribali.info Даниел Бузов,  съобщи BNews.  Сградата била опасана с камери и собственикът на сградата видял подпалвача и успял да предотврати престъплението.  В 03.10 ч. тази вечер от тел.112 е получено съобщение, че неизвестно лице, използвайки бутилка със запалителна течност, е направил опит за палеж на къща на ул. „Васил Априлов” във Враца, съобщиха от ОДМВР-Враца.

Няма нанесени щети върху имота. По случая е образувано дознание. Извършителят се издирва по видеозаписи от камерите.  Според статия на сайта на Бузов, в 2.30 часа неизвестен засега мъж хвърлил срещу дома на врачанския журналист коктейл „Молотов“, който трябвало да изпепели имота.  "Целият атентат е регистриран от камерите на охранителната система и записите вече са предадени на МВР за обработка и разпознаване на извършителя", се казва още в материала.

Той дава и отговор на въпроса защо този "атентат" се случва точно сега. "Днес в информационна агенция „Трибали“ е публикуван материал за загадъчното самоубийство на Стефан Георгиев от Враца.  Тази тема изнервя до крайност един местен бизнесмен и той няколко пъти се опитваше да спре ровенето в този случай. Още през октомври същият човек започна със заплахите, като настояваше в никакъв случай да не се споменава името на сина му, защото ще стане страшно".


Станете почитател на Класа