Двама окупатори в ЮЗУ се оплакаха, че не им дават питка в навечерието на Рождество

Двама души се намират в сградата на Югозападния университет в Благоевград, каза студентката Мариела Монева пред bTV. Монева, обаче, твърди, че желаещите да продължат с окупацията са много повече. „Само вчера имаше 10 човека от нашите хора отпред. Ние не сме двама, просто те не им дават да влязат при нас“, каза тя.

По думите й, студентите изобщо не очаквали, че достъпът до сградата ще бъде забранен. На въпрос докога смятат да продължат с окупация, студентката отговори: „Не съм сигурна дали когато ни свърши храната, ще оцелеем. Да не говорим за това колко е гнусно това, че не можем да излезем да се изкъпем“.

„За съжаление, в навечерието на Рождество ще останем без питка“, жалва се студентката. Тя призова ректора на ВУЗ-а „да не оставя своите студенти без питка и без храна, без хигиена в навечерието на Рождество“.

По-рано Ивайло Динев обясни, че групата от София, която отиде вчера в Благоевград да подкрепи окупаторите там, не е била допусната вътре. А тези, които са били вътре и са излезли, не са били допуснати да се върнат. 
 

Станете почитател на Класа