Още един от ръководството на СДС отиде в "България без цензура"

Нъшан Деркалестиниан от СДС - Пловдив е вече част от "България без цензура". Това е втората ключова фигура на сините в града и член на Националния съвет, който напуска седесарите. Преди време Атанас Панчов се присъедини към "България на гражданите".

"Напускам СДС в знак на протест срещу политиката, водена от Реформаторския блок.
В него г-жа Кунева и Даниел Вълчев са въвели авторитарни методи на управление. Не се допускат различни мнения, пълна липса на плурализъм, а демократичните ценности и принципи се погазват. Според мен, а и според голяма част от членовете на СДС-Пловдив, Реформаторският блок е безпринципна коалиция от партии", обясни мотивите си за напускането Деркалестиниан.

"След избирането на новия председател на СДС-Пловдив Веселин Стойков, съюзът на демократите в града тотално се обезличи.
В момента сините в града отсъстват от политическия живот в града на тепетата", каза още той.

Деркалестиниан призова председателя на СДС Божидар Лукарски да напусне незабавно Реформаторския блок, защото в него тече подмяна на демократичните ценности и принципи. Според него дясно мислещите xора не приемат обезличаването на синята идея и не могат да допуснат над тях да доминира партия като ДБГ.
 

Станете почитател на Класа