Вицепрезидентът Попова: Не сме се провалили като държава

България не се е провалила като държава през 2013 година, каза във Велико Търново вицепрезидентът Маргарита Попова. Според нея българите, както всички народи, живеем в кризисен период, на всички ни е трудно по различен начин. А какво да кажат народите в Сирия или Северна Африка, попита Попова.

"Ние протягаме ръка на хората, поискали хуманитарен статут. Като им показваме, че сме в състояние да им помогнем, да ги подкрепим, да се отнесем с тях както подобава, това означава, че не сме се провалили", коментира вицепрезидентът. По думите й като народ трябва да се уважаваме и заобичаме повече.

Важно е през 2014 година да повишим куража и културата си и да заработим за най-важните неща за държавата ни. Те са да съживим икономиката, да успокоим социалната сфера, а хората да имат по-добри доходи.

Според Попова на държавата е нужна концепция за националните приоритети. Като важна част от тази концепция тя очерта сигурността и правосъдието и неговата възможност да наказва щенията на много хора, включително и на политиците да злоупотребяват със закона заради лично или групово обогатяване.

В личен план Маргарита Попова обобщи, че през 2013-а година институцията на вицепрезидента е станала по-видима и по-смислена. Най-важният ангажимент на вицепрезидентската институция е да подпомага длъжността на държавния глава във всички сфери, допълни тя.

В старата столица вицепрезидентът изнесе лекция пред студенти от ВТУ на тема "Власт и лидерство". По-късно в Музей "Възраждане и учредително събрание" Маргарита попова участва в церемонията по връчване на дипломите на абсолвентите от професионално направление „Администрация и управление" на Стопанския факултет.

Станете почитател на Класа