Христо Друмев: Кръгът "Капитал" искаше да приватизира НДК

Кръгът „Капитал” и „Глобална България” искаше да приватизира НДК още през 2007 година.

Тогава приходите на Двореца бяха 12 милиона лева. Това обяви бившият шеф на НДК Христо Друмев в предаването „Гореща точка” на TV7.

Той разказа, че през февруари 2007 година седмичникът на Иво Прокопиев излиза със седем страници, посветени на НДК. В тях се твърди, че това е последният дворец на комуниза и трябва спешно да бъде притазиран.

Сега Дворецът е съсипан, няма никакви приходи

и ако някой го приватизира, ще е за жълти стотинки, каза още Друмев. Той представи данни от доклад, според които от май 2011 година до април 2012 година загубите на НДК са 6,3 млн. лв.

ГЕРБ са ползвали конгресните зали на двореца безплатно

стана ясно още от думите на Друмев. Той разказа, че тази година евродепутатът Андрей Ковачев организирал форум в една от залите в НДК и за 9 часа заседание партията не е платила нищо.

Още миналата седмица стана ясно, че ГЕРБ живеят на безценица на два етажа на НДК, където е централата на партията.

Управляващите доскоро са плащали ток, вода и други консумативи на цени, три пъти по-ниски от тези на останалите потребители. "Такива неща ще се разкрият, че на непредубедените хора ще им настръхнат косите", коментира още Друмев.

За две години 1 милион лева са отишли само за заплатите на тия юнаци

каза бившият шеф на НДК по адрес на началниците в Двореца по времето на ГЕРБ. Той обясни, че месечно те са взимали заплати между 8 000 и 12 000 лева, а неговата заплата като шеф е била 1740 лв.

Станете почитател на Класа