Христо Пачунгов: В Реформаторския блок няма диалог

Лидерът на „Синьо единство” коментира пред ТВ 7, че няма сблъсък между Надежда Нейнски и председателя на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева за лидерското място в блока. Във връзка с коментарите за предстоящото изключване на „Синьо единство” от Реформаторския блок, Панчугов посочи, че битката не е и за челните места в листите за евродепутати, а в липсата на диалог по различията в политическите възгледи.

"Това, че ние на лидерско ниво, по някаква причина, не сме се разбрали не е истинския проблем. Истинският проблем е, че за пореден път ние не успяваме да създадем общност в това различие, което по някаква причина сме създали. Не можем да създадем общност, която да структурира истинско представителство за десните хора в България", заяви Панчугов. Той обясни пред Ива Николова, че "Синьо единство" се бори главно за прозрачност и водене на нов тип политика, и от самото начало е заставала зад тези идеи. Панчугов е на мнение, че преговорите за консолидирането на дясното в рамките на Реформаторския блок се изместват от първоначалната си цел – да предложи на десния избирател истинско силно представителство.

Преди ден лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че ще настоява Реформаторският блок да прекъсне отношенията си с формацията, като посочи за причина за разрива са медийните изяви на Надежда Нейнски, които противоречали на предварителна уговорка между членовете на блока.


Станете почитател на Класа