Кънев: Тази седмица подписваме споразумението

Ще подпишем споразумението през тази седмица и ще имаме политически орган. Това каза пред БНТ председателят на ДСБ Радан Кънев, коментирайки единството в Реформаторския блок.

Той уточни, че е поискал спиране на преговорите със "Синьо единство" по две причини. Едната е, че само "Синьо единство" има различна позиция. Другите пет партии са готови да подпишат споразумение. Другата причина Кънев да иска спиране на преговорите с тази партия, той посочи медийните изяви на нейния лидер Надежда Неински. "С медийните си участия г-жа Неински възроди поредица от лоши практики в преговорните процеси", каза Кънев и посочи като такива коментирането на въпроси от преговорите, които не са изчистени вътре в самите партии и изявленията, че има идейна борба. Според Кънев обръщане назад няма да има, защото това отблъсква избирателите. "Миналото си е минало, но нас ни интересува бъдещето", допълни Кънев. Той допусна, че на събирането тази вечер неговото предложение може и да не бъде прието.

Кънев не споделя мнението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ГЕРБ и Реформаторският блок са обречени да работят заедно. Според Кънев причината не е Цветан Цветанов, който не е пречка само за разговори с други партии. "Цветанов е огромна пречка и за ГЕРБ. Основното е, че имаме различен път в политиката", каза Кънев и посочи виждането на Реформаторския блок – следващото управление да е кратко и да завърши с избори за ВНС.

Станете почитател на Класа