Румен Петков: Каква е цената, която БСП ще плати за съюз с Атака?

Не зная с какви пари е бил Волен в Куба, но със сигурност са много. През 1990 г. сринахме една грозна ценностна система, но това, което виждаме днес, е много притеснително. Каква е цената, която БСП ще плати за подкрепата на „Атака"? Това ще бъде една от най-тежките политически загуби на БСП - това заяви в интервю за ВTV бившият соцдепутат и вътрешен министър Румен Петков.

„За обществото трябва да е ясно битието и мотивацията на двамата напуснали ГЕРБ. Убеден съм, че този процес няма да спре. Ако БСП има сериозни намерения за достойно представяне на предстоящите евроизбори, а в същото време продължава тази нестабилна вътрешнопартийна политика, не я чака нищо добро", посочи Петков.

„Един от значимите ни обществени проблеми е склонността да се изживяваме като или като свидетели, или като потърпевши от събитията. Зимата, която ни чака, несъмнено няма да е Виденова. Тук играят много фактори - валутният борд, финансовата политика на правителството. Могат да се направят много неща, да бъдат редуцирани много разходи, но е много важно как ще приключи годината. Притеснявам се, че нивото на контрабандата не е мръднало", каза Петков и допълни: „Вътрешният министър е предложен на изключителен натиск. Има напрежение по граничната зона, вътре в държавата също".

Очевидно е, посочи той, че МВР е натоварено със свръхочаквания - да гарантира сигурността на гражданите, реда, сигурността по границите и т.н.

Половината от ръководителите в МВР са част от екипа на Цветанов, заяви бившият вътрешен министър и поясни: „Ръководството на Гранична полиция е част от онази схема. Подал съм информация до министъра на вътрешните работи за тежки престъпления в Гранична полиция-Бургас и на летище София. Става въпрос или за некадърност, или за невероятна корупция".



Станете почитател на Класа