Плевнелиев очаква 2014-а да е годината на решенията и на резултатите

Очаквам 2014-а да е годината на решенията и на резултатите, но те няма как да се случат без отговорно отношение, без диалог и разбирателство поне по няколко критични за нацията теми. Това е коментирал пред Би Ти Ви президентът Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.
Сред важните теми според Росен Плевнелиев са енергетиката, здравеопазването, образованието, административната реформа, както и "цялостно нов подход към бизнес средата".
Надявам се през 2014 г. да има повече диалог и повече отговорно отношение, е заявил президентът.
"Не вярвам, че трябва да има президентска република и не се боря за повече правомощия на държавния глава и това вече го заявих много ясно. В системата на правораздаване обаче има какво да се подобри. Разумни предложения може да има и в други области, но е важен подходът - да бъдат поканени всички, да бъде чут гласът на експертите и на политиците и да бъде постигнат консенсус", е коментирал Плевнелиев.
Бих могъл да инициирам промяна на Конституцията, но няма да го направя от днес за утре и без дебат, е заявил държавният глава, като припомнил, че реформата на системата на правораздаване е една от областите, откроени като приоритетни и в рамките на инициативата на президента "Диалог с гражданите".
За мен е важно сега да бъда максимално полезен на нацията, има много проблеми за решаване - хората ги посочиха и няма време за губене и за задкулисни сметки, е отговорил президентът, запитан дали мисли за втори мандат.

Станете почитател на Класа