Бойко и реформаторите изтанцуваха любовния си танц

Няма политика на принципна основа в дясното, а любовна мъка между т. нар. десни – Бойко Борисов от СИК, Меглена Кунева от ЦК на БКП и Радан Кънев от люпилнята на Иван Костов, написа Николай Бареков в блога си.

Гонят се по телевизионните студиа, па накрая най-вероятно ще се вземат предизборно. Защо предизборно ли? Защото и ГЕРБ и реформаторите ще са на ръба на 4-те процента, ако парламентарният вот се забави с още една година и ако реформаторите все пак успеят да останат заедно, смята лидерът на "България без цензура".

Вчера в „Панорама“ неадекватното поведение на Борисов изби в публичното признание, че реформаторите ще му бъдат патерица. Горките реформатори от своя страна няма какво да кажат, защото там има дефицит на политическо лидерство.

Проблемът на дясното в България е, че в него няма десни политици, а десните избиратели трябва с отвращение да приемат противоречивите и взаимно изключващи се персони. Добрата новина е, че поне стана ясно кой кой е. По-богатата и по-силовашка партия ГЕРБ ще си гушне недоразвитите отрочета от Реформаторския блок, за да спаси самочувствието на харизматиквочния лидер Бойко Борисов.

На този фон центристкото пространство в България изглежда много по-свободно, пълно със свеж въздух и комфортно за избирателите, дори от дясно. В центъра Гражданското движение „България без цензура“ гарантира, че навлеците от ляво и партиите от рода на „Атака“ няма да играят повече ролята на балансьор в политическата система. Балансьор не означава да си купиш билетче за властта, а да гарантираш, че политиката оттук нататък ще работи в полза на гражданите, а не в полза на банковите сметки на псевдополитически субекти като „демократи“, „реформатори“ или обикновени герберасти, пише още Бареков. 

Станете почитател на Класа