Драгомир Стойнев реагира остро на политическия коментар за рейтинга ни

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев реагира остро на елемент от мотивите във вчерашното решение на международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс", която ревизира перспективата по рейтинга на България от "стабилна" на "негативна", отбелязвайки, че подобряването на политическия климат в страната би засилило действието на институциите и би повишило перспективите за растеж на българската икономика, което, от своя страна, ще повлияе благоприятно върху кредитния рейтинг на страната.

Драгомир Стойнев заяви, че за първи път кредитна агенция си позволява чисто политически да коментира ситуация в страната.

„Ако има критика към икономическата и социалната политика на правителството, това е съвсем нормално, но чисто политически не мога да го приема. За първи път кредитна агенция си позволява такъв коментар”, заяви министърът среща с членове на Американската търговска камара в България.

„Нашата задача е на базата диалог да подобряваме бизнес климата”, изтъкна по време на срещата министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Той изрази очакване българският бизнес догодина да тръгне по пътя на икономическия растеж. Пред деловите среди той напомни, че предстои облекчаване на редица административни режими, като 84 трябва да бъдат изцяло "изчистени".

В своя коментар вчера на решението на S&P министерството на финансите посочи, че агенцията се опасява по-скоро от нестабилната политическа ситуация в страната и отчита политическо напрежение в страната, както и необходимостта от засилване на дейността на институциите в областта на съдебната система и обществените поръчки, което всъщност съвпада с приоритетите на правителството.
 

Станете почитател на Класа