Близо 8000 полицаи са били командировани в столицата от юни досега

Близо 8000 полицаи са били командировани в столицата от юни досега за охрана на протестите, съобщи по време на парламентарния контрол вътрешният министър Цветлин Йовчев.

По думите му разходите за командированите от съответните дирекции и положения от тях извънреден труд възлизат на 234 882 лева.

„Общият размер на изчислените извънредни разходи на Министерството по охрана на гражданските протести в София е 1 834 243 лева. В тази сума са включени и парите за нощувки на общо 700 служители на МВР. Те са командировани за охрана на обществения ред в София, добави Йовчев.

Между 25 и 33 лева е платило МВР за нощувка на всеки полицай, командирован в столицата за охрана на протестите, отчете още вицепремиерът: „Критериите за избор на хотелите са: най-ниски ценови предложения и условията за дислокация. На основата на тези критерии са договорени цени за нощувки на стойност 25 лева на човек на ден, със закуска, двойна стая в хотел „Родина", и на стойност 33 лева на ден на човек, двойна стая, със закуска в парк-хотел „Москва".

За реализиране на засилените мерки за контрол на границата от средата на юни до момента извънредно са били командирова в Елхово 611 служители на реда, съобщи министър Йовчев.

Станете почитател на Класа