В парламента решават за забраната за пушене

Проектопрограмата на парламента предвижда депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за здравето. Промените предвиждат либерализиране на забраната за пушене на обществени места. Предложени са два законопроекта за изменение и допълнение на Закона здравето Единият е с вносител лидерът на „Атака” Волен Сидеров и група народни представители, а вторият е с вносител Спас Панчев от Коалиция за България и група народни представители. Предлага се въвеждане на изключения от общата забрана като тютюнопушене ще се допуска в обособени самостоятелни помещения в залите за консумация на място в заведенията за хранене и развлечения, а в игралните зали, игралните казина и заведенията с изяло нощен режим на работа ще се допуска тютюнопушене без необходимостта от обособяване на самостоятелни помещения.
В проектопрограмата на парламента се предвижда обсъждане на първо четене на промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България; второ четене на промените в Закона за общинската собственост; второ четене на промените в Кодекса за социално осигуряване; първо четене на промените в Закона за електронните съобщения и др.
Предвижда се и обсъждане на предложение за създаване на временна анкетна комисия по казуса с Христо Бисеров. Ще бъде обсъден и доклад на временната комисия по случая с тефтерчето на Филип Златанов.

Станете почитател на Класа