Георги Марков: В ГЕРБ няма кой да каже "Царят е гол"

Недоволните в ПГ на ГЕРБ са около 10-15 души, но няма кой да каже: "Царят е гол". Това заяви първият напуснал парламентарната група на партията на Борисов, вече независимият депутат Георги Марков по повод втория оттеглил се от ПГ Светлин Танчев, предаде БГНЕС.

Марков сподели, че не е говорил с Танчев и няма идея какви са мотивите му, но ще потърси контакт с него още днес, за да се увери дали и той е взел решението си вследствие на същите несъгласия като него. Марков опроверга твърдението на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев, че никой от депутатите не е изразявал съмнения към начина на работа в ПГ и той лично е разговарял с ръководството, лично с Цветан Цветанов за проблемите, които вече изложи публично.

Смятам, че всеки депутат си има своите виждания и ги отстоява, продължи той. Наистина и за мен е изненада напускането на Светлин Танчев на ПГ на ГЕРБ, подчерта той. Марков не приема поведението на част от колегите си от ГЕРБ, особено по времето, когато са станали министри без да са работили като него още от началото на учредяването на партията, за нейното организационно укрепване. Сега ми предстои едно ходене до Изпълнителната комисия и там евентуално ще бъда порицан и махнат от поста председател на структурата на партията в Свищов, предположи Марков.

Не очаквах, че толкова бързо ще тръгнат, бе реакцията на отцепника на започналото роене на ПГ на ГЕРБ. Марков заяви, че няма да се ориентира към друга партия. "С тия нови реформатори едва ли ще се погодя - да, те са десни, ама имат много да отговарят пред вас медиите защо са докарали дясното дотук и защо то изчезна. В момента в България няма дясно, има борба за дясното пространство, която борба се води пак от старите, няма да им казвам имената", категоричен бе Марков.

Той оповести, че ще продължи да работи като народен представител и ще се регистрира сутрин в НС. Марков призна също, че е говорил с колегите си от ГЕРБ какво предстои, какво ще правят и те му отговорили, че предсрочните избори ще са евентуално през пролетта, че сега не ги искат, а той им отговорил, че "до пролетта ще изчезнат хората и няма да има кой да гласува за нас, нали виждате какъв е гладът".

Според Марков евроизборите ще покажат дали да има предсрочни парламентарни избори. На въпрос на БГНЕС дали той допуска коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок той отговори: "То една страшна коалиция ще бъде… Проблемите в ГЕРБ са вътрешни", е неговото мнение.

Станете почитател на Класа