Еднотипните лъжи на ГЕРБ

През последната седмица мозъчният тръст на герберите измисли ход, който вероятно е предизвикал бурен ръст на самозадоволството им – да използват името на европейската ЕНП, за да създадат фалшива информационна среда в България.
Две са видимите, ясно разобличени лъжи на герберастките източници – уж официалното отричане на Кличко от Бареков в името на ЕНП, отхвърлянето на Кунева също от името на ЕНП и пряко заявление, че ЕНП признава и харесва само ГЕРБ у нас.
Вече станя ясно, че Кличко не е имал нито достатъчно време, нито достатъчно лудост, за да се занимава с политически игри у нас, докато води битката си на Евромайдан.
Десните партии пък доказаха, че изказване на ЕНП в смисъл, че ГЕРБ е единствената тяхна партия в България нито е имало, нито ще има някога.
Кунева отрече да е търсила среща с ЕНП.

Понеже се пускат на час по лъжичка и връзката между тях е видима само за този, който следи информационния поток в неговата цялост, тези твърдения изглеждаха достоверни в момента на появяването си. Но натрупването на твърде много лъжи в твърде кратко време не е добра идея, господа сиви кардинали от централата на ГЕРБ. Разбирам бързането на Цветанов да комплектова активното си мероприятие, но пресоли манджата.

ЕНП е сериозна европейска партия. Толкова сериозна, колкото и ПЕС. ГЕРБ обаче използват всички средства и медии, за да затвърдят убеждението на несведущите граждани и селяни, че ЕНП е единствената партия в Европейския съюз. Понякога хората дори си мислят, че ЕНП е самият Европейски съюз – толкова са здрави устойчивите представи, наложени от Бойко и компания.
Когато някой от ЕНП идваше в България по време на Бойковото правителство, посещението му беше представяно като посещение на висше европейско ниво. В крайна сметка всъщност то е нещо като пътуванията на Бойко из страната, за да реже лентички и на Цветанов до регионалните структури, за да дърпа уши. Нищо повече.

Но днес тази пропаганда дава резултати – ЕНП се използва като източник на лъжливи информации, а ореолът, създаден от ГЕРБ около нея, превръща това в Божи заповеди.

А медиите просто пускат новини. Каквито и да са, важното е да звучат помпозно (и скандално).
 

Станете почитател на Класа