Трима души стоят зад манипулацията на избора на варненски митрополит

Трима души стоят зад манипулацията на избора за варненски митрополит, предполагат от Инициативен комитет "За чистота в Българската православна църква". "Ние можем да гадаем кой стои зад тези манипулации. На заседанието на Светия синод е имало трима - митрополит Николай, митрополит Игнатий и Григорий, които са били най-твърдо избора да не бъде касиран". Това каза Иван Панайотов в предаването "Тази неделя" по bTV.
На 17 ноември бе решено кандидатите за нов митрополит да са Агатонийският епископ и игумен на Бачковския манастир Борис и Провадския - Игнатий. Варненци обаче се надигнаха на протести срещу дядо Борис с мотива, че той разполага с автопарк, има яхти, както и тайно семейство в Русия.

"Никога не е имало такова нагло подценяващо интелекта, чувството за свян, от това, че на изборите бе излъчена една абсурдна двойка - дядо Борис и дядо Игнатий. Има умисъл, не знам чий е, но несъмнено го има. Грубо манипулиран избор. Няма значение дали са се раздавали пари или е страх, факта е, че изборът е 100 % манипулиран", подчерта на свой ред и богословът Георги Тодоров.
"Дядо Кирил съумяваше да организира всичко. Има огромна разлика между живота на дядо Кирил и дядо Борис. Дядо Кирил никога не е бил обвиняван, че е залитал по жени, че има скъп автопарк. Отидете и вижте в Бачковския манастир какво е. Ще видите един панаир. Ще видите вярата ни обърната в търговия на дребно", поясни още Панайотов. 

Станете почитател на Класа