Ташева: Партията на Прокопиев няма да влезе в парламента

"Съжалявам, партията на Иво Прокопиев няма да влезе в парламента!" Това заяви  депутатката на "Атака" Магдалена Ташева по ТВ7. Тя влезе в спор с Никола Газдов от УС на Българската фотоволтаична асоциация, който каза, че Прокопиев има "зелен" бизнес. "Има ли Иво Прокопиев инвестиции в зелена енергия"?, настояваше националистката. "Да, има", призна  предприемачът. "А, така! Да си направи партия на "зелените", коментира Ташева. Тя бе категорична, че дори и президентът Плевнелиев да наложи вето в защита на своето лоби, то "Атака" ще го отхвърли. "Ще гласуваме срещу ветото" отсече Ташева.  Тя цитира доклад на ДАНС, според който "въртоци и фотоволтаици са станали убежище на мафията и оттам се перат мръсни пари".  Тя показа 22-ра страница на доклада на спецагенцията и бе категорична, че досегашният закон е корупционен и дава несправедливи привилегии за ВЕИ-та.  Вие сте феодална каста, заради вас хората се самозапалваха през февруари, обърна се тя към Никола Газдов,  който се оплакваше, че законът е дискриманиционен.  Вие имахте привилгеии спрямо всички останали, те са дискриминирани, засече го националистката.  20% от приходите се отнемат и се национализират, възропта той.

ВЕИ-та щели да фалират, оплака се той.  Магдалена Ташева го засече: "Ще фалирате! Вие не сте конкурентноспособни!" , заяви тя. И припомни, че фотоволтаици и ветрогенератори продават на държавата за 353 лв., докато енергията от АЕЦ струва 37 лв., а от "Мариците" - 67 лв. Затова и сметките на хората са толкова раздути заради некоректните привилегии на "зеления бранш".  Газдов се възмути, че "държавата е дала един закон и е казала работете", а сега се отмята.  Инвеститорите не идват в България, защото няма предвидимост, повтори думите на Росен Плевнелиев и представителят на фотоволтаичния бранш.  "Престанете да ме плашите с инвеститорите. В Италия ви отнеха над милиард, защото вашият бранш е перачница на мръсни пари", засече го Ташева.
Агенцията за финансовото разузнаване да разследва тези фирми, както и нарушенията от доклада, който посочи, че 50 фирми от сектора са отчитали по 32 часа слънцегреене, призова Магдалена Ташева.

Станете почитател на Класа