Ваньо Танов обяви, че Флоров режисирал записите за Мишо Бирата


Станимир Флоров режисирал изтеклите записи от разговори с участие на Ваньо Танов, записани по времето, когато службите подслушвали телефона му. Това заяви пред Нова телевизия самият Ваньо Танов. Той даде като пример разговора с бившия премиер Бойко Борисов за проверката на бизнесмена Мишо Бирата. От него се появяват съмненията, че над Михаил Михов се разпъва чадър.

Според ексшефа на Агенция „Митници"думите в записите са извадени от няколко негови разговора на тази тема.
„Първоначално бяха публикувани писмено в „Галерия" разговори и с Фидосова, и с Менда Стоянова и други", обяви той. В цитирания текстово разговор със Стоянова имало следният израз „три затвора се борили за еди кой си", допълни Танов и обясни: „Само че в моя речник го няма обаче и после не можаха да го сглобят".

„Просто избързаха и знам кой е режисьорът. Аз съм бил директор на БОП, това е в неговият речник. Абсолютно сигурен съм, че тези думи са на г-н Флоров", потвърди Танов.

Случаят обаче ще бъде разследва от временна анкетна комсиия, допълни още бившият шеф на Митниците.

„Трудно се отказва на премиер", изтъкна Танов. „В случая обаче премиерът не е оказвал никакъв натиск. Твърдя, че всичко е било изрядно, че не сме имали специално отношение към Мишо Бирата. Констатирали сме нарушенията и на него му е отнет лицензът", обясни Танов.

По думите му това, което знае той от премиера е, че тогавашният президент (Георги Първанов, б.р.) е обвинил Митниците, че имат специално отношение към Мишо Бирата и едва ли не той трябвало да озапти Танов.

Ваньо Танов обаче категорично отрече да е имал някакво специално отношение към Мишо Бирата. „Това може да се провери документално", обясни той и добави: „Борисов не е злоупотребил с власт".

Станете почитател на Класа