Камен Костадинов: Реформаторският блок яхна протеста

С блокиране на кръстовища не се постига нищо. Ако някой има конкретни политически искания, да го направи по начина, по който е прието. Нека някой ми обясни как 10-20 дни след изборите партии, които не са преминали изборната бариера, са авангард на протестите и заявяват претенции за управление. Излиза, че Реформаторският блок се възползва от протестите. Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът от ДПС Камен Костадинов. Той допълни, че ако медиите се опитат да потърсят „другото лице на протестите“, ще си отговорят на въпроса каква е действителността на недоволството. „Това са хората, които чупят, които са агресивни, които скачат срещу полицаите. Това е „другото лице на протестите“, каза Костадинов.

Той заяви, че в партията му изобщо не стои въпросът за предсрочни избори. „Правителството, според нашата оценка, работи доста ефикасно и ефективно. Да, то работи в тежки условия. Не е приятно десетки хора, които са на улицата, да ти подвикват зад гърба“, коментира депутатът от ДПС.

Водещите го попитаха защо почетният лидер на партията Ахмед Доган е потърсил психологическа консултация покрай процеса срещу нападателя му Октай Енимехмедов, Костадинов отговори: „Доган не иска да си спомни за атентата и това е разбираемо. Дълбоко убеден съм, че това не беше индивидуален акт. Но предлагам всички коментари да бъдат, след като приключи делото. Няма да бъде коректно, но се надявам в края на съдебния процес истината да излезе наяве“.

На въпрос дали е вярна версията „ислямски капитали“ за случая „Бисеров“, той поясни: „Тази версия ми звучи изключително несериозно. Всякакви коментари в конкретна насока може да ни вкарат в ситуация да бъдем смешни след това. Нека оставим нещата в ръцете на компетентните органи“.

Попитан защо от „смъртен враг“ „Атака“ се е превърнала в политически партньор на ДПС, Костадинов отговори: „Атака“ не ни е партньор! Кажете ми едно гласуване за съдбата на кабинета, където „Атака“ да е била на едно и също мнение с ДПС? Ние от ДПС ходим на работа, подкрепяме кабинета, обсъждаме политиките и действията на правителството заедно с Коалиция на България“.

Костадинов заяви, че от партията му имат сериозни ценностни различия с „Атака“ : „Ние ги заявяваме всеки път, когато от там демонстрират своите различия. Нашето поведение не се е променило базисно за последните 20 години. Това, че някой е сменил в известна степен тона си, е въпрос на преценки“.

Костадинов бе запитан и дали зад идеята за строежа на 7 реактор на АЕЦ „Козлодуй“ стои името на Ахмед Доган. „За изграждането на 7 реактор на АЕЦ „Козлодуй“ – на тази тема действително заговори за пръв път господин Доган преди 5 години. Ако се търси обаче интрига, може да се получи, че ДПС налага своето мнение. Ние сме имали позиция и по „Белене“, имаме и по „АЕЦ „Козлодуй“. Но нашата позиция всячески и категорично е подкрепена със съответните аргументи“, заяви Камен Костадинов.

Станете почитател на Класа