До две седмици нова партия - ПОМАК

До две седмици ще се учреди новата партия ПОМАК (Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура), съобщи в ефира на нова основателят й Ефрем Моллов. По думите му, това е нов политически модел, който ще обедини нацията.
Ще спрем това статукво политическите партии да са срещу народа, категоричен бе той.

Вие разделяте българите, опонира му лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. ТОй заяви: „Партията, по Конституцията на Р България, не би трябвало да съществува, защото се говори за етнос и партията цели да доказва, че помаците са етнос. За 24 години кой ли не прави опит да разделя българския народ."
Ще поканим всички етноси заедно да изградим нов модел на обединение, обясни Моллов. Водораздел на Балканите е именно покръстването от Княз Борис I, каза авторът на книгата, описваща помаците като основоположници на нацията ни.
На учудването при това становище Моллов заяви, че не си знаем историята.
Каракачанов се обърна към него с думите: „Господинът трябва доста да се ограмоти" и определи книгата като научна фантастика, на която дори и Дилов ще завиди. Има доста малко неща, които се опират на историята, каза Каракачанов и допълни: „В тази книга християните се наричат хора-дяволи, хора-демони".
Спорът между тях се задълбочи, коментирайки исторически факти, родословни корени и терминология. Красимир Каракачанов заяви, че назоваването „помаци" е обидно и затова нарича тази група хора българомохамедани, на което пък Моллов възрази и каза, че той е помак и се гордее с това.
Като обясните кои са македонците, тогава ще дойдете, каза му Моллов.


 

Станете почитател на Класа