Въпросът с узаконяването на гражданските патрули е тънък лед, смята Главчев

Въпросът с узаконяването на гражданските патрули е много тънък лед, по който се ходи, тъй като за такива патрули се говори там, където държавата не си е на мястото. У нас обаче е необходимо държавата да се опита да си реши проблема с престъпността, тъй като ако оставим гражданите сами да си правят патрули, не се знае докъде ще стигнем. Това мнение изрази пред Дарик заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев. В предаването „Седмицата" Главчев призова управляващите, след като са се провъзгласили за такива, да решават проблеми, а не да правят митинги.

По повод исканата от ГЕРБ оставка на председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев, Главчев заяви, че по действията на държавната администрация личи как се справя с този проблем.

„Общо взето виждате, че закъсняват от събитията управляващите с реакцията по този проблем, който е много важен проблем в държавата и ако продължава това изоставане, няма да се получи добър резултат", допълни Главчев.

Той опроверга слуховете, че ГЕРБ се канели да вдигнат пенсиите със заем, "както казва Симеон Дянков" и заяви, че никога не е обсъждан такъв вариант.

„Аз не съм присъствал на такива разговори в рамките на бюджетна комисия, не съм присъствал на такива разговори с такава насока. Той има някои неща, за които да съжалява въпреки безспорния му принос за запазване на бюджетни параметри, които ни направиха сред отличниците на Европа, но приносът му за стабилизиране на финансовата система по време на криза на България, е неоспоримо", допълни Главчев.

Относно това каква е отговорността на ГЕРБ за европарите, депутатът заяви, че критиките са насочени към обществени поръчки, а те в по-голямата си част са проведени при предишното правителство, преди ГЕРБ.

Станете почитател на Класа