Манолова: ДПС и „Атака” не са патерици на БСП

Не определям ДПС и „Атака” като патерици на БСП. Това каза зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова в предаването „Тази събота” на бТВ. „ДПС водят своя политика и още преди изборите обявиха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ, заявиха собствени приоритети за това как виждат развитието на страната и сега подкрепят едно правителство, което изпълнява тези приоритети”, заяви Мая Манолова.
„Атака” втората половина от предния мандат бяха жестоко ударени от партията на Бойко Борисов. Те следват своята собствена политика, а това, което със сигурност „Атака” не иска е ГЕРБ да се върне във властта, защото имат своите основания да смятат, че тази партия е вредна за България и изобщо за политическата система”, каза още Мая Манолова.
„Хората имат основание да са недоволни от начина, по който България се управлява през последните години. Има много натрупан гняв, има много натрупана енергия, която беше потискана, особено в предното правителство. Хората са на улицата, защото много дълго време мълчаха, защото много дълго време търпяха и проблемите се трупаха”, добави заместник-председателят на НС.
„Чуваме хората, не сме спрели да ги слушаме, макар че е трудно да чуваш някой, който крещи, и който не желае да разговаря с теб. Например предложенията, които те бяха дали писмено в момента са в текстовете на Изборния кодекс, аз ги чух, ние ги чухме, от временната парламентарна комисия. Всичко, което те предложиха е факт в този проект”, заключи Мая Манолова.

Станете почитател на Класа