Станишев: Кой плаща автобусите на спонтанно протестиращите

Кой плаща автобусите на спонтанно протестиращите, които щурмуваха парламента, попита лидерът на БСП и председател на парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

Пред журналисти в парламента, по темата за направените разходи по провелия се митинг на БСП и ДПС, Станишев обясни, че разходите на централата на БСП, на Националния съвет, са в рамките на няколко десетки хиляди лева. Те са за сцена, медийно отразяване, защото пуснахме платени репортажи, за да видят хората събитието. Лидерът на социалистите обясни, че разходите за транспорт са на местните структури. "Те имат собствен бюджет. Както знаете, немалка част от нашата субсидия прехвърляме към местните структури, защото имаме такива в цялата страна", каза още председателят на ПГ на КБ. Той бе категоричен, че излезлият по медиите разчет, не е правен в БСП и попита: "Защо не направите разчет на платените автобуси на спонтанно протестиращите, които щурмуваха парламента? Кой ги плаща, защото разходите на партиите, в т.ч и на БСП, подлежат на много строг контрол от страна на Сметната палата, а разходите на тези парапартийни и сенчести формирования, никой не ги контролира", заяви Сергей Станишев.

"Доколкото прочетох в медиите ще има проверка на Национална агенция "Държавна сигурност". Ако тя потвърди, че има изтичане на информация, това е една ситуация, ако кажат, че няма, това е друга ситуация. Трябва да се запозная с мотивите и фактите и тогава ще се вземе решение. Така Станишев отговори на въпрос дали е изтичала информация към ДПС предварително и затова ли са отстранили от поста Христо Бисеров.

Станете почитател на Класа