Отложиха създаването на анкетна комисия по казуса "Мишо Бирата"

Депутатите отложиха обсъждането на създаването на временна анкетна комисия по казуса „Мишо Бирата”. Точката, предизвикала горещи дебати, беше изместена в дневния ред от други законопроекти и не отпада от програмата, а остава за обсъждане в следващите дни.

Целата на комисията е проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия премиер Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

ГЕРБ заявиха от своя страна, че подкрепят създаването на тази комисия, но според тях се прекалява с учредяването на подобни комисии. „Предлагането на временни анкетни комисии се превърна в практика на управляващото мнозинство. Няма нищо лошо в създаването на такива комисии, освен в случаите, когато това се превръща в практика”, коментира депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

По думите на Главчев от случая с лобиста Хохегер е имало последствия за бюджета, а от случая с Мишо Бирата няма никаква вреда за бюджета. Главчев предложи да се създаде временна комисия за случая с Христо Бисеров. „Съвсем спокойно мислим да предложим такава временна анкетна комисия по случая "Христо Бисеров", а защо не и за изчезналите секретни доклади, свързани с бившия премиер Сергей Станишев”, заяви той, цитиран от БГНЕС.

Станете почитател на Класа