Красимир Каракачанов: Защо Гърция затвори границата си, а ние - не?

Защо Гърция затвори границата си, а ние - не? Гърците направиха това през май миналата година. Издигнаха стена. А ние какво правим? Това попита в предаването "Гореща точка" по TV7 председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. "България е приела 600 000 бежанци от войните. Сега проблем са ни 10 000. Трябва да кажем, че едва половината от бежанците да от Сирия - около 5200. Другите са от Алжир, ЧАД, Мали. Ето това са бежанците у нас. От преди година имаше доклади за вълната, но предишното правителство не взе мерки. Причината е, че вече 24 години България се управлява от една и съща банда, облечена в различни цветове. ДАНС отдавна са дали доклад за бежанската вълна. За три години 500 000 бежанци са отишли в Гърция и тя затвори границите. Защо и какво ние чакаме?", попита Каракачанов.

Той упрекна и българският еврокимисар Кристалина Георгиева, която не се застъпва за страната си достатъчно силно. "Комисарката ни даде 35 млн. евро за Филипините, а 6 млн. евро за нас. Защо? Българската граница трябва да е затворена и потокът да минава през пунктовете. Турция ги насочва към България и това е повече от ясно. Просто ние трябва да ги филтрираме. Основно бежанците у нас са сирийски кюрди, защото Турция не ги желае", добави лидерът на ВМРО.
Като формула за решаване на проблема историкът Божидар Димитров посочи бързото издаване на бежански статут. "Даваме им бързо статут и те си заминат към други страни в Европа. Нашата беднотия не ни позволява да ги задържаме дълго. Просто трябва държавата да си влезе в ролята", обясни Димитров.

Станете почитател на Класа