Борисов: Няма по-естествен партньор на българските турци от ГЕРБ

Милиард и триста милиона лева заем тихомълком взе Българския енергиен холдинг, за да държат изкуствено цената на тока ниска. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред кметовете на областни и общински центрове на ГЕРБ на семинар в Пловдив. „Следващите правителства трябва да мислят, че с това, което направи Орешарски и компания да вземат кредит, те трябва да върнат милиард и двеста. Следващото правителство трябва да мисли как ще върне - милиард и двеста, плюс милиард и шестстотин с лихвите, дотук три милиарда. Ако изтеглят още четири милиарда, както проспива българският народ, че ще правят, аз лично ще ви посъветвам през Терминал 2 да тръгнете, защото няма какво да кажете на българския народ", посочи Бойко Борисов. По думите му и двата заема просто потъват в черни дупки, не са за електронно правителство, нито за работа. Борисов призова кметовете да обяснят на хората.
"ДПС и БСП от днес вече са една партия. Станишев се извинява от името на българския народ, ние, българският народ не сме правили възродителен процес и покръстване. Правиха го на баща му хората. Те да се извинят и да си понесат отговорността, категоричен бе лидерът на ПП ГЕРБ. Той обясни, че това е неестествена коалиция. Борисов посочи, че няма по-естествен партньор на българските турци от ГЕРБ. Тези, които са им сменили имената, сега са в коалиция с тях, обясни той.
„Хората имаха нужда да си направят разлика, имаха нужда да видят без нас какво е. Оттук нататък - кураж, воля, имаме потенциал, виждате какви кадри си направи ГЕРБ. Вече се гордея много и с кметовете на ГЕРБ. Не знам в следваща ситуация дали министрите да не ги пращаме за кметове, а кметовете да ги правим министри", заяви Бойко Борисов. Той отбеляза, че ГЕРБ има готови хора за няколко кабинета оттук-нататък, не за един. „В парламента ще стоим, защото не искам да дразним Брюксел - да бъдем честни. Иначе - и миг не бих стоял там", допълни Борисов.



Станете почитател на Класа