Волен: Бойко Борисов да се яви за изслушване

Депутатите от Комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси решиха да поискат от Сметната палата проверка на имотните декларации на Борисов. "До месец трябва да има яснота и придвижване на сигналите срещу бившия премиер, а правораздавателната система не би трябвало да се бави, като се има предвид, че става въпрос за бивш министър-председател", заяви председателят на комисията Волен Сидеров в "Гореща точка" по TV7. Лидерът на "Атака", който е и председател на комисията, добави още, че вече е поискано изслушването на Борисов, а депутатите се готвят да му зададат въпроси за офшорката с Цветелина Бориславова, както и за участието му в управата на фирма, докато е бил кмет и главен секретар на МВР.

"Сигналите са много сериозни, става дума за конфликт на интереси, който се състои в участие във фирми от страна на Борисов, докато е бил кмет и главен секретар", коментира Сидеров. "Има много сериозни неща, които могат да излязат при проверката, ако Борисов събере кураж да е яви на изслушването, а не да бяга най-позорно" като се позова на казуса Авиоотряд 28, когато Борисов не се яви пред комисията. "Сега се надявам, че ще събере кураж, голям мъж е все пак", допълни той.

Според лидера на "Атака", въпрос на морал е Борисов да излезе от политиката, но не може да се разчита много на товатъй като и Цветанов обещал да напусне политиката още преди първото обвинение срещу него, които впоследствие са станали три.

"Имате ли още такива отпадъци и ренегати от "Атака"? Какво прави такъв ренегат в Европарламента. Уж беше голям противник на Бойко, сега е противник на това правителство. Това са отпаднали хора, ренегати. Предател не може да бъде приятел с никого.  Той трябва да напусне Европарламента, какво прави там? Вие се излагате по този начин!", скочи лидерът на "Атака" Волен Сидеров на водещата на "Гореща точка" по TV7 Ива Николова. Избухването му беше по повод гостуването на Слави Бинев в телевизията.

"Дадохте ми четири минути, за да се излеят всички ренегати и отпадъци от "Атака". Това е изключително некоректно, времето, което ми отпускате, в сравнение с всички празноглавци и празнодумци, които шестват из студията", продължи да се възмущава Сидеров.

"Каня ви официално в понеделник да ми гостувате дълго", заяви Николова, но Волен тихо каза: "Не знам дали ще мога в понеделник, зависи от пътуванията ми", а Ива Николова отсече: "Направете усилие!". /БЛИЦ

Станете почитател на Класа